España Mañana na 43 jaar opnieuw klaar voor lange, warme zomer.

Een Amelander verlaat liever niet zijn eigen zandplaat, maar voor een vakantie aan de zonnige Spaanse playa maakt iedereen een uitzondering. Ook Daniël Metz, geboren en getogen eilander en vaste toetsenist van de Mon Amour Band. Hij haalde een oude zomerhit van Ciska Peters en Peter Koelewijn uit het archief en stofte het met zorg en liefde af. España Mañana is 43 jaar na dato opnieuw klaar voor een lange, warme zomer.

Het is de eerste keer dat Daniël op eigen houtje een single uitbrengt. España Mañana kon hij simpelweg niet laten liggen. Daniël: “Ik ben gek op piratenzenders, dus elke keer als ik een provinciegrens over ga zit ik aan de knoppen van mijn autoradio op zoek naar weer een volgende piraat. Na een optreden met Mon Amour reed ik door Drenthe, toch wel het land van de geheime zenders, toen ik Ciska Peters haar España Mañana hoorde. Wat een fantastische plaat.”

‘Toen wist ik: deze moet opnieuw het levenslicht zien’

De accordeon-virtuoos voegt het nummer toe aan het repertoire van zijn eigen feestband ‘Gang is Alles’. Daniël: “Op Ameland was het gelijk liefde op het eerste gezicht met dit liedje. Laat het in de kroeg horen en iedereen zingt mee. Toen wist ik, deze moet opnieuw het levenslicht zien.”

España Mañana is vanaf vrijdag 7 juli beschikbaar op iTunes, Shazam, Youtube en Spotify.

Over Daniël & Gang is Alles
Muziek zit Daniël Metz in de genen. Wat begon met een klein, blauw kinderpianootje nauwelijks groter dan een stripboek, werd aangescherpt met behulp van het conservatorium en vooral heel veel praktijkervaring. Inmiddels is Daniël de vaste accordeonist/toetsenist van The Mon Amour Band. Daarnaast speelt hij regelmatig singles in van bijvoorbeeld 3J’s en Helemaal Hollands en is hij door het hele land te zien en te horen met zijn eigen band ‘Gang is Alles’.

Over España Mañana
De zomerhit kwam in 1974 tekstueel uit de pen van Peter Koelewijn en vocaal uit het gouden keeltje van Ciska Peters. Het nummer stond zes weken in de Top 40 met als hoogste notering de achttiende plek.

España Mañana is o.a. hier te verkrijgen:

Spotify: http://bit.ly/2tIVDR2

iTunes: https://itun.es/nl/YexQkb?i=1252618552

Naast downloaden is de cd ook online te verkrijgen en natuurlijk bij één van de optredens van Gang is Alles. Klik hier om de CD te bestellen.

Populaire berichten

Nieuws

RTL Late Night met Wolter Kroes

Op vrijdag 22 februari was ik met Wolter Kroes en band te gast bij RTL Late Night met Twan Huys. Wolter zat aan tafel ivm Lees verder…

Nieuws

Nieuwe single: Jagen Door De Sneeuw

De op Ameland geboren, getogen en woonachtige Daniël, bracht afgelopen juni zijn solo debuutsingle ‘Tik ‘m Aan!’ op de muzikale markt. De pakkende en feestelijke Lees verder…

Nieuws

T-shirts Tik ‘m Aan!

Na een nieuwe single zijn er nu ook t-shirts te verkrijgen in de webshop. Het enige echte Tik ‘m Aan t-shirt met V-neck is verkrijgbaar Lees verder…

Scroll Up